Serifos är liksom Milos en plats dit greker gärna själva reser på sin semester. Ön ligger i kykladerna och är ganska liten till ytan. På håll ser Serifos mer ut som en klippa än en ö. Här råder ett stilla och behagligt lugn. Stränderna inbjuder till lata stranddagar och de små byarna rymmer restauranger med genuint grekiskt kök.

Störst utbud av restauranger finns i huvudorten Chora, en traditionell grekisk by med små vindlande gator och lummiga torg. Staden är historisk och rymmer sevärdheter som ett vackert citadell, en 1700-talskyrka och ett arkeologiskt museum. Nattlivet är lugnt. De flesta promenerar utmed hamnen nedanför staden under kvällen och nöjer sig med en drink eller två vid baren. Det finns ett par nattklubbar, men det är inte därför folk kommer hit.

Det grekiska traditionella livet är mycket synligt på Serifos. Huvudsysslan på Serifos är förutom fiske och jordbruk en gammal järn- och kopparbrytning. Gruvorna har funnits sedan antikens dagar och inte mycket har ändrats sedan dess. Hotellen är små och gemytliga. Det finns inga charterhotell på ön, utan alla kommer hit via båtar från bland annat hamnstaden Pireus.

Rizes Hotel

Rizes Hotel

3/5

Med transfer till hamnen, en solterrass med storslagen utsikt över hamnen och den största staden, samt en rymlig lounge med kostnadsfri Wi-Fi-hörna, ligger det 3-stjärniga Rizes Hotel i Simpotama, inom området Agios Sostis.
SE ERBJUDANDE
Asteri Hotel

Asteri Hotel

3/5

Asteri Hotel ligger bara några meter från Livadis strand i Serifos. Här erbjuds luftkonditionerade rum med utsikt över Egeiska havet från den möblerade balkongen. Gratis Wi-Fi finns i alla utrymmen.
SE ERBJUDANDE
Naias

Naias

2/5

Naias ligger i badorten Livadi på ön Serifos sydöstra kust, bara 500 meter från hamnen. Detta vitkalkade pensionat med solterrass erbjuder rum som vetter ut mot en balkong eller terrass.
SE ERBJUDANDE
Maistrali

Maistrali

2/5

Det familjedrivna Maistrali ligger vid stranden i Livadi och erbjuder luftkonditionerade rum med utsikt över byn eller havet. Det finns gratis Wi-Fi i receptionen och i frukostrummet. Livadis hamn ligger 600 meter härifrån.
SE ERBJUDANDE
Serifos Beach Hotel

Serifos Beach Hotel

2/5

Serifos Beach Hotel ligger i Livadi, byn där du hittar Serifos hamn. Från boendet är det nära till butiker, nöjesställen och den välskötta stranden Avlomonas. Det finns gratis Wi-Fi i hela hotellet.
SE ERBJUDANDE
Studios Eliza

Studios Eliza

2/5

Studios Eliza ligger bara 50 meter från stranden i Livadi och erbjuder luftkonditionerat boende med självhushåll. Serifos hamn ligger 400 meter bort. Till öns största stad är det 4 km.
SE ERBJUDANDE
Nostos

Nostos

1/5

Nostos är ett boende i kykladisk stil som ligger inom 100 meter från Livadakia-stranden i Serifos. Boendet har en traditionellt inredd bar och en solterrass.
SE ERBJUDANDE
Isalos

Isalos

0/5

Isalos ligger precis vid sandstranden Avlomonas i Livadi. Här erbjuds luftkonditionerade rum med gratis WiFi och en balkong med utsikt över Egeiska havet. Hotellet serverar frukost och har restaurang vid havet.
SE ERBJUDANDE
Astarti Apartments

Astarti Apartments

0/5

Det vitkalkade Astarti Apartments ligger endast 100 meter från Livadakias strand på ön Serifos och erbjuder boende i kykladisk stil med pentry och luftkonditionering. På anläggningen erbjuds även gratis parkering.
SE ERBJUDANDE
Aliktypo Studios

Aliktypo Studios

0/5

Aliktypo Studios ligger bara 50 meter från Livadis strand på Serifos och har utsikt över Serifos stad. Här erbjuds rum med möblerade terrasser och kostnadsfritt Wi-Fi.
SE ERBJUDANDE
Coralli Apartments

Coralli Apartments

0/5

Vitmenade Coralli Apartments ligger omgärdat av en trädgård med stenlagda gångstigar, bara 100 meter från stranden Livadakia. Här erbjuds boende med självhushåll och balkong med utsikt över Egeiska havet eller trädgården.
SE ERBJUDANDE
Gaia Apartments

Gaia Apartments

0/5

Vitkalkade Gaia Apartments ligger i byn Ramos på Serifos. Här finns luftkonditionerat boende med gratis Wi-Fi och fri utsikt över Egeiska havet. Boendet ligger knappt 500 meter från sandstranden Karavi.
SE ERBJUDANDE
Serifos Palace

Serifos Palace

0/5

Serifos Palace ligger bara 80 meter från stranden i Livadakia, och är byggt i kykladisk stil. Här erbjuds en strandrestaurang och boende med självhushåll. Transfer från Livadis hamn ingår utan extra kostnad, och Wi-Fi är gratis.
SE ERBJUDANDE
Ariston Apartments

Ariston Apartments

0/5

Det traditionellt byggda Ariston Apartments ligger endast 100 meter från stranden Agios Ioannis i Serifos. Här erbjuds boende med självhushåll, gratis Wi-Fi och utsikt över Egeiska havet.
SE ERBJUDANDE
Agnadi Villa

Agnadi Villa

0/5

Agnadi Villa har en solterrass och lägenheter med balkong och utsikt över Egeiska havet. Här bor du 50 meter från stranden i Livadakia på Serifos. Det är bara 150 meter till restauranger och kaféer härifrån.
SE ERBJUDANDE
Coco-Mat Eco Residences Serifos

Coco-Mat Eco Residences Serifos

0/5

Coco-Mat Eco Residences Serifos är en anläggning med luftrening och består av 13 renoverade gruvarbetarhus på stranden Vagia på ön Serifos. Anläggningen har en trädgård, en restaurang och en loungebar. Det finns gratis WiFi i loungen.
SE ERBJUDANDE
Dorkas

Dorkas

0/5

Dorkas ligger 30 meter från stranden i Livadakia på Serifos. Här erbjuds en solterrass och en trädgård. Vissa rum har en balkong med utsikt över Egeiska havet. Du bor 500 meter från restauranger och caféer.
SE ERBJUDANDE
Gorgona Studios

Gorgona Studios

0/5

Gorgona Studios ligger 30 meter från stranden i Livadi på Serifos och erbjuder en trädgård, en solterrass samt studior med balkong eller uteplats. Du bor 100 meter från restauranger och kaféer.
SE ERBJUDANDE
Pounti

Pounti

0/5

På Pounti finns en solterrass och rum med balkong med utsikt över Egeiska havet. Hotellet ligger 100 meter från stranden Leivadakia på ön Serifos. Det är bara 150 meter till restauranger och kaféer härifrån.
SE ERBJUDANDE
Medusa Apartments

Medusa Apartments

0/5

Medousa ligger bara 100 meter från Livadakias strand. Denna anläggning erbjuder luftkonditionerade lägenheter med gratis Wi-Fi och utsikt över Egeiska havet. Du hittar butiker inom 3 minuters promenad från boendet.
SE ERBJUDANDE
Maroussa's Apartments

Maroussa's Apartments

0/5

Maroussa's Apartments ligger knappt 400 meter från stranden Livadakia i Serifos, och erbjuder boende i kykladisk stil med självhushåll och utsikt över Egeiska havet.
SE ERBJUDANDE
Galazio Sea Side Apartments

Galazio Sea Side Apartments

0/5

Galazio Sea Side Apartments ligger bara 5 meter från sandstranden i Livadakia, och erbjuder boende med självhushåll och gratis WiFi. Livadis hamn med butiker, barer och tavernor vid havet ligger bara 250 meter bort.
SE ERBJUDANDE