Den genuint grekiska ön Anafi är allt annat än ett tillhåll för festprissar och barhoppare. Här råder ett nästan unikt lugn i en naturskön naturmiljö med kritvita stränder. Ön är nästan helt befriad från barer och diskotek. Istället dominerar kaféerna och de små restaurangerna, där fiskare sitter och umgås om kvällarna. Hotellen är relativt små och mycket personliga och de flesta hyr rum av privatpersoner som bor på ön. Charterturisterna syns inte till alls. Det är nästan som om tiden stannat.

Utmed Anafis vidsträckta stränder blir det sällan någon större trängsel. Hit kommer gäster för att få lugn och ro, njuta av naturen och för att det alltid finns en lugn och privat del av stranden att besätta. Huvudbyn Chora grundades år tusen före Kristus och inrymmer mängder med historiska sevärdheter. På en bergstopp 459 meter över havet ligger kyrkan Panaghia Kalamiotissa. Därifrån erbjuds en vidsträckt utsikt över ö och hav.

Den enda förbindelsen med Anafi är en färja från Santorini.

Apollon Village Hotel

Apollon Village Hotel

3/5

Apollon Village Hotel ligger på en kulle bara 250 meter från stranden Klisidi på ön Anafi. Hotellet är byggt i kykladisk stil och har en snackbar med panoramautsikt över Egeiska havet.
SE ERBJUDANDE
Panorama Rooms

Panorama Rooms

0/5

Panorama Rooms ligger i centrum av staden Anafi, i en byggnad i kykladisk stil. På detta hotell finns luftkonditionerat boende med balkong med utsikt över Egeiska havet.
SE ERBJUDANDE
Antonia Rooms

Antonia Rooms

0/5

Antonia Rooms ligger centralt i den pittoreska staden Anafi och erbjuder boende för självhushåll med balkong och utsikt över Egeiska havet och berget Kalamos. Det finns gratis Wi-Fi i alla utrymmen.
SE ERBJUDANDE
Ostria

Ostria

0/5

Ostria är en traditionellt byggd kykladisk anläggning, 2 km från stranden Limani och Anafis hamn. Här erbjuds boende med självhushåll och luftkonditionering. Wi-Fi är gratis överallt. På anläggningen finns också en solterrass.
SE ERBJUDANDE
Maki House

Maki House

0/5

Maki House ligger på ön Anafi och erbjuder fri utsikt över Egeiska havet. Här erbjuds lägenheter med självhushåll och gratis WiFi. Stränderna i Katsouni och Klisidi ligger cirka 2 km bort.
SE ERBJUDANDE